Case

Integratiepartner voor Dalux

Juni 2024

“Digitalisering in de bouw en energiesector vraagt steeds vaker om koppelingen tussen ons Dalux platform en andere systemen van onze klanten en hun leveranciers. Met Horizon Internet Technologies hebben we een professionele digitalisering- en integratiepartner waar we op kunnen vertrouwen.”

Ron van den Berge - Dalux - Horizon IT

opdrachtgever:
Ron van den Berge
Country Manager Dalux

Vraagstellingen waarmee Dalux wordt benaderd

Met grote regelmaat krijgen we vanuit Dalux de vraag om koppelingen te maken met andere platformen of toepassingen. Als Dalux richten we ons op een goed ingerichte en functionerende API en laten we het maken van koppelingen, de zogenaamde webservices, aan anderen over. Gezien de steeds groter wordende vraag naar data-uitwisseling, is het dan belangrijk als klant van Dalux om terug te kunnen vallen op een professionele en betrouwbare digitalisering- en integratiepartner.  

Probleemstelling van klant

Data-uitwisseling tussen platformen en toepassingen wordt steeds vaker gevraagd door de klanten van Dalux. Tot op zekere hoogte kunnen Dalux klanten hun eigen systemen kiezen maar steeds vaker wordt er vanuit samenwerkende consortia gewerkt. Ook moet steeds vaker informatievoorziening plaatsvinden vanuit wettelijke bepalingen, denk daarbij bijvoorbeeld aan de Wet Kwaliteitsborging Bouw en aanstaande verplichtingen rondom Corporate Sustainability Reporting Directive (CSRD). Daarnaast heeft onderzoek aangetoond dat het merendeel van de faalkosten in de bouw worden veroorzaakt door onvoldoende accurate informatievoorziening op de bouwplaats en de uitwisseling van data binnen een samenwerkende keten.  

Ons voorstel

Het HORIZON VIEW platform is een no-code data-integratie en workflow management platform waarmee onze klanten heel eenvoudig zelfstandig databronnen/applicaties aan elkaar kunnen koppelen. Met name het ‘no-code data-integratie’ is wat onze klanten aanspreekt, omdat ze niet afhankelijk meer zijn van externe webservice- partijen om de door hun gewenste workflows in te richten of aan te passen. Een hele laagdrempelige vorm van digitalisering, waarmee efficiënt data-uitwisseling kan plaatsvinden voor het optimaliseren van zowel in- als externe processen.

Resultaat

Het afgelopen jaar hebben we als Dalux, samen met Horizon Internet Technologies, diverse workshops georganiseerd waarbij de integratieverzoeken van onze klanten in kaart zijn gebracht. Het ging dan om koppelingen naar o.a. AFAS, WKB Inspectie apps, andere Document Management Systemen, Relatics, en het geautomatiseerd inrichten van Business Intelligence omgevingen. Zo is voor SPIE de koppeling gemaakt tussen Dalux Box en Relatics wat veel handmatig werk voor SPIE weg heeft genomen. Deze casus is door SPIE gepresenteerd op de Dalux Userday in Nederland, maar ook op ons jaarlijks Dalux Summit in Kopenhagen waar 1500 van onze internationale klanten bij aanwezig waren.  

Daarnaast is het fijn dat onze klanten ondersteuning kunnen krijgen vanuit het Solution Management Model van Horizon. Het biedt de juiste ondersteuning op de operationele oplossing, en via het Life Cycle Management proces krijgen bedrijven snelle ondersteuning bij het ontwikkelen van nieuwe functionaliteit. Maar boven alles de medewerking, meedenken en creativiteit van directeur/eigenaar Marcel Damen en zijn team maken Horizon de integratiepartner die je zoekt!

Over Dalux

Dalux ontwikkelt software bestemd voor de bouwsector, gespecialiseerd in technisch beheer en onderhoud van gebouwen middels de applicatie Dalux FM, waarin modellen en gebouwbeheerdossier een centrale rol spelen in combinatie met (on)geplande werkorders voor onderhoud en de helpdesk app voor gebruikers/bewoners. 

Naar hun website

Dalux Global Summit presentatie van Horizon Internet Technologies 01 (1)
Dalux Global Summit presentatie van Horizon Internet Technologies 01

Presentatie van Horizon Internet Technologies tijdens de Dalux Global Summit in Kopenhagen.