Case

Data-integratie en workflow management tussen Dalux en Relatics

Juni 2024

“Het overzetten van data van Relatics naar Dalux vraagt veel handmatig werk. Dat is kostbaar en tijdrovend. Daarnaast kan met deze manier van werken nooit de benodigde accuratesse van data worden gewaarborgd. Wij wilden weten of dit proces met de inzet van HORIZON VIEW geautomatiseerd kon worden.”

Rolph Baggen - SPIE Nederland

opdrachtgever:
Rolph Baggen

Informatiemanager SPIE Nederland

 

Probleemstelling van klant

Bij grote, met name overheidsprojecten, krijgt SPIE de volledig set aan eisen waaraan gedurende de bouw aan voldaan moet worden, aangeleverd via het platform van Relatics.

Deze set aan eisen, die soms wel op kan lopen tot 2500 per project moet dan met de hand worden overgezet naar Dalux, het software programma dat op de bouwplaats wordt gebruikt. Daarna moet met de hand de progressie weer worden gerapporteerd vanuit Dalux naar Relatics. Dit neemt enorm veel tijd in beslag en leidt niet zelden tot onvoldoende accurate data.

Ons voorstel

Met de inzet van HORIZON VIEW kunnen we met de beschikbare API’s de platformen Dalux en Relatics aan elkaar koppelen zonder dat daarvoor softwarecode geschreven hoeft te worden. Daarna richten we de workflows in waarmee geautomatiseerd de data tussen beide systemen onderhouden wordt. Zowel de integratie als het onderhouden van de workflow kan volledig zelfstandig door de mensen van SPIE worden uitgevoerd en worden onderhouden. De afhankelijkheid van softwareontwikkelaars wordt hiermee weggenomen.

Resultaat

In een sessie van enkele uren hebben we SPIE volledig meegenomen in de werking van het HORIZON VIEW platform. Gedurende deze sessie hebben we samen de koppeling tussen Dalux en Relatics tot stand gebracht en de workflow ingericht waarmee de data geautomatiseerd tussen beide platform bij wordt gehouden. Naast een aanzienlijke kostenbesparing door het wegnemen van tijdsintensieve handmatige werkzaamheden, is de accuratesse van de data in beide systemen aanzienlijk vergoot. Kosten door een verandering aan eisen die niet tijdig op de bouwplaats bekend zijn (faalkosten) worden met deze manier van werken sterk gereduceerd.

Een volgende stap die nu wordt besproken is om op een vergelijkbare manier, met de inzet van HORIZON VIEW, de benodigde Business Intelligence rapportages geautomatiseerd van nieuwe data te voorzien.

Over SPIE

SPIE brengt de wereld waarin we wonen, werken en leven in beweging. Hun A-tot-Z-oplossingen helpen gebouwen optimaal presteren, maken steden slimmer, faciliteren de energietransitie en verduurzamen industriële activiteiten.

Naar hun website